- Všetky články
- Akadémia vína
- Food Pairing
- Nezaradené
- Zaujímavosti
Paella
Paella k najznámejších jedál španielskej kuchyne. Pôvodom je z okolia Valencie. My, nie Španieli, ho považujeme za španielske ...
Čítať viac 100 bodov pre Schloss Johannisberger
Milí priaznivci vína, dovoľujeme si Vám s hrdosťou oznámiť, že nami zastupované vinárstvo Schloss Johannisberg (D - Rheingau) dostalo ...
Čítať viac Robert Parker: 10 wines with more than 90 points
Although Robert Parker, the Wine Advocate, recently withdrew from the operational business, his 100-point scoring system remains the most ...
Čítať viac Franciacorta, Italian Excellence!
V duchu tohto hesla sa niesol Franciacorta festival, ktorý dňa 21. mája 2019 usporiadala vo svojich priestoroch talianska ambasáda ...
Čítať viac 30. výročie Demeter
Získať DEMETER, biodynamický certifikát, nie je jednoduché. Sú to roky mimoriadne cielenej starostlivosti o vinohrad, kedy je každodenný život ...
Čítať viac Čo je to biodynamika?
Biodynamika. Čo to vlastne je? V čom je odlišná od „obyčajného“ BIO? Prečo je to tak fascinujúca filozofia v poľnohospodárstve? ...
Čítať viac Lancelot Royer vs. iné champagne
Dvaja Najlepší someliéri sveta MARKUS DEL MONEGO a ANDREAS LARSSON v roku 2011 podrobili slepej degustácii podľa 100 ...
Čítať viac Svet bublín a champagne
Šumivé vína a champagne neodmysliteľne patria na oslavy a nemožno teraz nespomenúť oslavy Nového roka, ktorý sa k ...
Čítať viac Bordeaux alebo oblasť s najväčšou produkciou vína
Oblasť Bordeaux je považovaná za oblasť s najväčšou produkciou vína na svete. Sortiment tvorí od klasických červených vín začínajúc ...
Čítať viac Aké víno zvoliť k šalátom?
V jarných mesiacoch sa zvyšuje konzumácia ľahších pokrmov a tým aj ľahších vín. Ako si vybrať správne víno ...
Čítať viac Ako správne degustovať víno?
Ako správne ochutnať a hodnotiť víno? S našimi nasledujúcimi krokmi určite budete vedieť ako na to! No skôr ...
Čítať viac Aperol spritz – drink, ktorý ma takmer 70 rokov!
Je chutný, svieži, jemne horký a najmä počas horúcich dní ho milujeme! Koktail bol inšpirovaný benátskym zvykom do bieleho ...
Čítať viac Aróma a buket. Aký je rozdiel?
Aróma a buket - dva zdanlivo rovnaké pojmy, no predsa majú rôzne významy. Obidve nám naznačujú, odkiaľ pochádzajú vône vo ...
Čítať viac Bravio delle Botti – Barrel race
Preteky, ktoré sa konajú každú poslednú augustovú nedeľu... Preteky medzi ôsmimi mestskými časťami (Contradas) Montepulciana... Preteky, v ktorých víťaz získava maľovanú ...
Čítať viac Nie sú bobule ako bobule
Veľkosť a šupka hroznových bobúľ vo veľkej miere predurčuje budúcu chuť vína. Vo všeobecnosti môžeme povedať, čím má hrozno ...
Čítať viac Svetový deň Malbecu
17. apríla oslavuje Malbec svoj sviatok - Svetový deň Malbecu (Malbec world day). Po prvýkrát ho usporiadala Argentínska asociácia ...
Čítať viac Čo o Vás prezradí výber vína
Gerard Basset, hovorca French Wines with Style, ktorý vydal správu, povedal: "Hovorí sa, že môžete povedať veľa o ...
Čítať viac Filozofia výroby champagne podľa J.L.Vergnona
Champagne J.LVergnon má filozofiu, od ktorej sa vyvíjajú rady ich jedinečných champagne. Christophe Constant Murmure (Šepot) – úvod, 1er cru ...
Čítať viac ODBER NOVINIEK
Prihláste sa na odber noviniek a získajte vždy aktuálne informácie o našich vínách, akciách a zaujímavých článkoch. Nemusíte sa však báť, nebudeme zahlcovať Vašu mailovú schránku reklamou.