Aktuality

Vinárstvo Schloss Johannisberg

E3D9AFB3-DAD5-4AB8-8539-2681E184972B

Viniče v Johannisbergu sa prebudili zo zimného spánku. Jar je tu skutočne neodolateľná. 

Víno sa na zámku Johannisberg pestuje už 1200 rokov a od roku 1720 sa pestuje výhradne Rizling. Práve tu je kolíska jednej z najstarších a najkvalitnejších odrôd hrozna na svete.

Terroir je základom kvality, 50 hektárov, kremencové podložie vrchu Taunus. So sklonom 45 stupňov sa kopce tiahnu až do výšky 182 m.n.m. a ponúka hroznu dokonalé vystavenie slnku. 🌞Zámok Johannisberger terroir v spojení s našou vášňou pre špičkovú kvalitu je základom pre výnimočné vína!

Cele toto krásne vinárstvo má pod palcom šikovný Slovák,Štefan Doktor. Mali sme tú česť a viedol u nás už zopár degustácií, vždy to bol zážitok!

Nachádzame sa v slávnej pokladnici zámku, „Bibliotheca Subterranea“. Je tu uložených viac ako 25 000 vzácnych vín. Sú tu ideálne podmienky na to, aby hodnotné vína dozrievali po stáročia. Najstaršie víno pochádza z roku 1748 (275 rokov!).

Michel Städter, vedúci vinohradníctva, a jeho tím začali so starostlivosťou o pôdu vo vinohrade. Zdravá vitálna pôda je pre ich rizling veľmi dôležitá.

V 900-ročnej pivnici sa nachádzajú jedinečné sudy, ktorých drevo pochádza z miestnych dubov. Severne od Johannisbergu sa rozprestiera 300-hektárový hradný les. Prirodzená štruktúra dreva, a jeho zložky podporujú charakter a kvalitu ich špičkového rizlingu.

Po dobrej úrode sa na prípitok možno otvorí aj takáto fľaštička!:)

Pravidelné a starostlivé ochutnávanie vín je jednou z najvzrušujúcejších úloh vo vinárstve

10 druhov rieslingov, ale každý je jedinečný. Rôzne cukornatosti, kyselinky, ročníky a iné atribúty prispievajú k rôznorodosti týchto vín. 

Zdieľajte článok!

Click outside to hide the comparison bar
Compare