Archives: Udalosti

O našej vinotéke

 

Vinotéku na Zámockej ulici v Bratislave, ktorá mala svoj jedinečný charakter a atmosféru, sme s ťažkým srdcom kvôli pandémií COVID-19 odstúpili. No tešíme sa, že s Vami môžeme byť aj naďalej v kontakte a to prostredníctvom rôznych súkromných eventov, či už u Vás doma, vo firmách alebo v rôznych podnikoch, s ktorými spolupracujeme.

Sme otvorení novým výzvam a víziám. „Ušijeme“ pre Vás na mieru event či degustáciu. Aj pre malý okruh ľudí. Bude pre nás potešením splniť Vaše predstavy o večeri, s ktorým by ste sa chceli podeliť s Vašimi blízkymi či priateľmi. Máme bohaté skúsenosti v oblasti zabezpečenia eventov, či už súkromných, alebo firemných. Spolupracujeme s najlepšími slovenskými kuchármi (Gabo Kocák, Braňo Križan, Vojto Artz, Michal Kordoš a iní), akcie vieme zabezpečiť do posledného detailu, vrátane absolútne dokonalého ozvučenia (hrali u nás Pali Hammel, Peťo Lipa či Janko Lehotský). Kompletné ambiente vieme pre Vás a Vašich hostí dotvoriť kvetinovými dekoráciami, ktoré pre nás zabezpečuje kvetinárstvo Orchidea.

Zavolajte nám, veľmi radi pre Vás pripravíme event alebo Vám poradíme pri výbere vína.

Navigácia zobrazení

Udalosť Navigácie Zobrazení

Today

Degustácia prosecco Le Contesse (IT – Prosecco)

Piatok, 7. február o 19,00 hod.: Degustácia prosecco Le Contesse (IT - Prosecco) Marco Simonetti, exportný manažér firmy LE CONTESSE, Vám okrem svojho nekonečného šarmu, tak typického pre sebavedomých Talianov (takže všetkých Talianov), príde predstaviť celkom slušnú porciu portfólia šumivých vín, ktorú tento výrobca produkuje. Le Contesse je asi jediný výrobca šumivých vín v oblasti Prosecco, ktorý "preskakuje" primárnu fermentáciu a robí ju spolu s druhou fermentáciou v tej istej nádobe (autokláve). Le Contesse patrí so svojimi technológiami k najmodernejším výrobcom. V rámci večera by sme Vám radi "nadozážovali" nielen príval bublín na Vaše maškrtné jazýčky, ale aj časť teórie, aby ste neodchádzali od nás len v šumivej eufórii, ale aj teoreticky vzdelaní. A ak bude treba, aby ste aj vedeli "zamachrovať", že "Prosecco Extra Dry" nie je extra suché prosecco, ale je to polosuché prosecco. A keď si budete vyberať prosecco, či už v obchode alebo reštaurácii, malo by byť samozrejmosťou, že siahnete nie po Frizzante, ale po Spumante... A aby ste vedeli, aké atribúty musí spĺňať šumivé víno z oblasti Prosecco, aby sa mohlo volať prosecco... Lebo nie je prosecco ako prosecco...Zoznam degustovaných šumivých vín :1. Pinot Chardonnay Brut2. Prosecco DOC Treviso Brut3. Prosecco DOC BIOLOGICO Brut 4. Prosecco DOCG Valdobbiadene Brut5. Prosecco DOC Treviso Extra Dry6. Prosecco DOCG Valdobbiadene CUVEÉ Extra Dry7. Chardonnay Brut 2014 Spumante, LIMITED EDITION8. Ribolla Gialla Spumante Brut9. Pinot ROSÉ Brut10. BONUS: Budú predstavené 2 destiláty - Grappa Začiatok: 19,00 hodVstupné: 29 Eur (vrátane občerstvenia) Rezervácie, prosím, zašlite na e-mail martin.gazo@onemore.sk alebo telefonicky na 0903 717 101, 0903 717 111

29€

Umelé sladidlá a ich vplyv na civilizačné choroby

Sobota, 15. február o 18,30 hod.: Doc. MUDr. Ľubomír Jurgoš, PhD. - Umelé sladidlá a ich vplyv na civilizačné choroby E950, E951, E952, E953, E954, E955, E956, E957, E958, E959, E965, E966 alebo E967 ...Že Vám to nič nehovorí? Ale áno! Sú to umelé sladidlá, všadeprítomné a pritom tak nebezpečné. E951 Aspartám (200-násobne sladší ako repný cukor), E954 Sacharín (500-násobne sladší), E950 Acesulfam K (2 000-násobne sladší!!!). To, že sacharín je najstaršie umelé sladidlo a podarilo sa ho vyrobiť už v roku 1879, asi viete. Ale to, že je derivátom toluénu, to asi sotva…Čím teda sladiť? Trpieť nadváhou, mať pokazené zuby a sladiť cukrom alebo sladiť umelými sladidlami a tŕpnuť, či sa “súdruhovia z NDR” nepomýlili a poznajú účinok umelých sladidiel na človeka? Alebo sa len jednoducho zatajujú ich vedľajšie účinky… Tak, ako je to s herbicídmi, pesticídmi,…O pôvodnom význame umelých sladidiel, o tom, že umelé sladidlá neobsahujú takmer žiadnu energetickú hodnotu, ale obsahujú celý rad chemických látok, o zdravotných rizikách vyplývajúcich z konzumácie takto “vylepšených” potravín, o bezpečnosti umelých sladidiel, o súvislosti umelých sladidiel s výskytom rakoviny, o tom, že sa nachádzajú nielen v krémoch, dezertoch, v šľahačke v spreji, cukrovinkách, majonézach, zaváraninách, horčici, sterilizovanej zelenine, kečupe, vitamínových doplnkoch, ochutených minerálkach, šumivých tabletkách, instantných nápojoch, sirupoch, džúsoch, ľadových čajoch, žuvačkách, niektorých jogurtoch, cereáliách, zmrzline,… Vám príde porozprávať môj priateľ – Doc. MUDr. Ľubomír Jurgoš, PhD., jeden z najväčších odborníkov slovenskej gastroenterológie a dlhoročný predseda Slovenskej gastroenterologickej spoločnosti. Začiatok: 18,30 hodVstup voľný, navyše Vám ponúkneme malé občerstvenie, samozrejme, bez umelých sladidiel... Rezervácie, prosím, zašlite na e-mail martin.gazo@onemore.sk alebo telefonicky na 0903 717 101, 0903 717 111

Premietanie filmu Kandidát s besedou

Streda, 19. február o 19,00 hod.: Premietanie filmu Kandidát s besedouV „predvečer“ slovenských parlamentných volieb 2020 sme zaradili premietanie filmu s volebnou tématikou Kandidát – denníky z odpočúvania, producenta a autora knihy Maroša Hečka. Absolvent filmovej a televíznej fakulty VŠMU, scenárista, spisovateľ a producent. Tento politický thriller, ktorý sa odohráva počas prezidentskej kampane pred nekonkrétnymi prezidentskými voľbami (v konkrétnej krajine) hovorí o hrdinovi, ktorý sa živí odpočúvaním a písaním denníkov a vôbec netuší pre koho pracuje. Film Kandidát je dokonalou politickou fraškou, smutno – smiešnym zobrazením toho, čo sa v tejto konkrétnej krajine stalo, deje a veľmi ľahko môže stať. Situácie z natáčania filmu a jeho zákulisia, ako aj o ideovom zámere tohto filmu Vám príde porozprávať sám autor Maroš Hečko. Začiatok: 19,00 hod.Vstup voľný

Stav verejných financií

Štvrtok, 20. február o 19,00 hod.: Ing. Ivan Šramko - Stav verejných financií Dovoľujeme si Vás pozvať na prednášku spojenú s besedou: Ing. Ivan Šramko – Stav verejných financií. Bývalý guvernér NBS, držiteľ Krištáľového krídla v kategórii Hospodárstvo a predseda Rady pre rozpočtovú zodpovednosť sa príde s Vami podeliť o znalosti a vedomosti o míňaní štátnych peňazí, o rekordne nízkych úrokoch, o dlhovej brzde, o dlhodobo udržateľných verejných financiách, o nepriaznivom faktore demografického vývoja, o odvodoch ľudí, o čerpaní eurofondov, o HDP a deficite štátneho rozpočtu. Začiatok: 19,00 hod.Vstup voľný

Volebné štúdio 2020

Sobota, 29. február o 19,00 hod.: Volebné štúdioSmer? ĽSNS? Oľano?... Ako to vlastne všetko dopadne? Príďte si pozrieť výsledky volieb do príjemného prostredia našej vinotéky spojené s online projekciou. Príjemnú atmosféru večera Vám spríjemníme teplým a studeným bufetom v cene symbolických 10 Eur. Začiatok: 19,00 hodVstupné: 10 Eur (cena zahŕňa teplý a studený bufet)

Premietanie filmu Kto je ďalší? s besedou

Štvrtok, 12. marec 2020 o 19,00 hod.: Premietanie filmu Kto je ďalší? s besedou Kto je ďalší? – nový film slovenského režiséra a scenáristu Mira Drobného, ktorý je inšpirovaný skutočnými príbehmi so Slovenska, Ruska a Kanady. Film o tom ako internet zmení osudy hlavných hrdinov a privedie ich až na hranicu života a smrti. Hlavnými témami sú kyberšikana (v hlavnej úlohe reperka Aless), „rooftopping“ (v hlavných úlohách dvaja najznámejší „rooftopperi“ sveta Oleg a Vadim, ktorí sa spolu s ďalšou špičkovou „rooftopperkou“ Angelou rozhodnú uskutočniť výstup v areáli atómovej elektrárne. Treťou a poslednou témou je sexuálne zneužívanie... Začiatok: 19,00 hod.Vstup voľný

Koleno a jeho poškodenia, diagnostika a liečba

Sobota, 14. marec 2020 o 19,00hod. : MUDr. Ladislav Veselý, PhD. - Koleno a jeho poškodenia, diagnostika a liečba Vinotéka One More v spolupráci s občianskym združením Zdravý človek si Vás dovoľujú pozvať na prednášku primára Kliniky traumatológie a úrazovej chirurgie UNB MUDr. Ladislava Veselého, PhD. Témou prednášky budú poškodenia a úrazy kolenného kĺbu, ich diagnostika, operačné vs. neoperačné možnosti liečby, nestability kolena, degeneratívne poškodenia a možnosti rehabilitácie. A ako posledná možnosť - totálna endoprotéza. Prednáška bude doplnená o rôzne ukážky, či už na modeloch alebo projekcii. Začiatok: 19,00 hodVstup voľný, naviac ako občerstvenie budú „tematicky“ podávané grilované kolená zdarma 

Degustácia vín „En Primeur“ z vinárstva Vladimír Hronský

Piatok, 20. marec o 19,00 hod.: Degustácia vín "En Primeur" z vinárstva Vladimír HronskýMilí priatelia kultúry EN PRIMEUR! Dovoľujeme si Vás srdečne pozvať na prestížnu degustáciu nových ročníkov vín enológa Vladimíra Hronského. Tento mladý a ambiciózny človek, autor úspešných publikácii o slovenských vínách, enológ, konzultant, obchodník a someliér nám umožní ochutnať limitovanú edíciu svojho vína, ktorú pripravuje do predaja. V priebehu ochutnávky si môžete ako prví na Slovensku vybrať najchutnejšie ročníky z jeho butikovej produkcie, a medzi prvými aj objednať a nakúpiť v špeciálnych uvádzacích cenách EN PRIMEUR. Príďte spolu s nami objaviť tajomstvá degustácie i výhody nákupu vín EN PRIMEUR do ONE MORE! Tešíme sa na vás! Začiatok : 19,00 hodVstupné : 24 Eur (vrátane občerstvenia) Rezervácie, prosím, zašlite na e-mail martin.gazo@onemore.sk alebo telefonicky na 0903 717 101, 0903 717 111

24€

Degustácia Cava Pere Ventura

Piatok, 27. marec o 19,00 hod.: Degustácia Cava Pere Ventura Macabeo, Xarello a Parellada… Neviete si spomenúť, čo to je? No sú to základné odrody, z ktorých sa vyrába povestná CAVA, šumivé víno, ktoré sa vyrába tradičnou metódou sekundárnej fermentácie vo fľaši (tak, ako aj champagne) a o ktorom v našich zemepisných šírkach až tak veľa nevieme. O rozmanitosti CAVA, jej špecifickosti, spôsobe zrenia, oberania hrozna a pod. Vám príde porozprávať exportná manažérka Olga Verchenko od výrobcu PERE VENTURA. PERE VENTURA je rodinné vinárstvo z Katalánska, ktoré sa v roku 2019 podľa časopisu Wine & SPIRIT umiestnilo v prvej stovke vinárstiev sveta a ktoré už dávnejšie prešlo na princípy ekologického hospodárstva... Zoznam degustovaných vín :1. Primer Brut Reserva2. Tresor Nature Reserva3. Tresor Brut Reserva4. Tresor Anniversary Brut Grand Reserva5. Vintage Brut6. Gran Vintage Brut7. Vintage Rose Brut8. Tresor Cuvee Brut Grand9. Tresor on the rocks white10. Tresor on the rocks rose Začiatok: 19,00 hodvstupné: 29 Eur (vrátane občerstvenia) Rezervácie, prosím, zašlite na e-mail martin.gazo@onemore.sk alebo telefonicky na 0903 717 101, 0903 717 111

29€

Degustácia vinárstva Tajna

Sobota, 4. apríl o 19,00 hod.: Degustácia vín Tajna O vinárstve Tajna z obce Tajná (nie, nie je to vážení priatelia preklep, jedno je krátke "a" a druhé dlhé "á") môžeme pokojne hovoriť ako o butikovom vinárstve. Doslova a do písmena. Starostlivý prístup k pôde, prechádzky vo vinohrade, návšteva pivníc, degustácia nielen v degustačnej miestnosti (mimochodom zariadenej s takým vkusom, že pitie sa dostáva do inej dimenzie Haute Couture). Ale ani pivnica ničím nezaostáva... Degustáciou Vás bude osobne sprevádzať spolumajiteľ Rasťo Demeš. Zoznam degustovaných vín :1. Rizling Vlašský, sekt, 2016, brut2. Rizling Vlašsky fresh, 2019, suché3. Sauvignon blanc, 2018, suché4. Rizling Rýnsky, 2018, suché5. Cuvée Sari, 2017, suché6. Cabernet Franc rosé, 2018, polosladké7. Pinot Noir, 2017, suché8. Dunaj, 2018, suché,9. Cuvée Secret Reserva, 2017, suché Začiatok: 19,00 hodVstupné: 25 Eur (vrátane občerstvenia) Rezervácie, prosím, zašlite na e-mail martin.gazo@onemore.sk alebo telefonicky na 0903 717 101, 0903 717 111

25€
Kliknite vonku, aby ste skryli porovnávací pás
Porovnať