O našej vinotéke

Vinotéka v centre Bratislavy, ktorá má svoj charakter a atmosféru. Strávite tu príjemné chvíle v kruhu svojich priateľov pri pohári dobrého vína. V súčasnosti máme však otvorené iba na rezervácie a na podujatia, ktoré usporadúvame, aby sme boli vždy prítomní.

Sme otvorení novým výzvam a víziám. “Ušijeme” pre Vás na mieru event či degustáciu. Aj pre malý okruh ľudí. Bude pre nás potešením splniť Vaše predstavy o večeri, s ktorým by ste sa chceli podeliť s Vašimi blízkymi či priateľmi. Máme bohaté skúsenosti v oblasti zabezpečenia eventov, či už súkromných, alebo firemných. Spolupracujeme s najlepšími slovenskými kuchármi (Gabo Kocák, Braňo Križan, Vojto Artz a iní), akcie vieme zabezpečiť do posledného detailu, vrátane absolútne dokonalého ozvučenia (hrali u nás Pali Hammel, Peťo Lipa či Janko Lehotský). Kompletné ambiente vieme pre Vás a Vašich hostí dotvoriť kvetinovými dekoráciami, ktoré pre nás zabezpečuje kvetinárstvo Orchidea. V neposlednom rade je výhodou naša poloha. Nachádzame sa v centre mesta s absolútnou dostupnosťou. K nám (a samozrejme aj od nás) môžete prísť “suchou” nohou. Taxi môže zastaviť od našej prevádzky doslova pár metrov.

Zavolajte nám, veľmi radi pre Vás pripravíme event alebo Vám poradíme pri výbere vína.

Nahrávam Udalosti

« Všetky Udalosti

  • Táto udalosť už prebehla.

Umelé sladidlá a ich vplyv na civilizačné choroby

15. februára o 18:30 22:00

Sobota, 15. február o 18,30 hod.: Doc. MUDr. Ľubomír Jurgoš, PhD. – Umelé sladidlá a ich vplyv na civilizačné choroby

E950, E951, E952, E953, E954, E955, E956, E957, E958, E959, E965, E966 alebo E967 …
Že Vám to nič nehovorí? Ale áno! Sú to umelé sladidlá, všadeprítomné a pritom tak nebezpečné. E951 Aspartám (200-násobne sladší ako repný cukor), E954 Sacharín (500-násobne sladší), E950 Acesulfam K (2 000-násobne sladší!!!). To, že sacharín je najstaršie umelé sladidlo a podarilo sa ho vyrobiť už v roku 1879, asi viete. Ale to, že je derivátom toluénu, to asi sotva…
Čím teda sladiť? Trpieť nadváhou, mať pokazené zuby a sladiť cukrom alebo sladiť umelými sladidlami a tŕpnuť, či sa “súdruhovia z NDR” nepomýlili a poznajú účinok umelých sladidiel na človeka? Alebo sa len jednoducho zatajujú ich vedľajšie účinky… Tak, ako je to s herbicídmi, pesticídmi,…
O pôvodnom význame umelých sladidiel, o tom, že umelé sladidlá neobsahujú takmer žiadnu energetickú hodnotu, ale obsahujú celý rad chemických látok, o zdravotných rizikách vyplývajúcich z konzumácie takto “vylepšených” potravín, o bezpečnosti umelých sladidiel, o súvislosti umelých sladidiel s výskytom rakoviny, o tom, že sa nachádzajú nielen v krémoch, dezertoch, v šľahačke v spreji, cukrovinkách, majonézach, zaváraninách, horčici, sterilizovanej zelenine, kečupe, vitamínových doplnkoch, ochutených minerálkach, šumivých tabletkách, instantných nápojoch, sirupoch, džúsoch, ľadových čajoch, žuvačkách, niektorých jogurtoch, cereáliách, zmrzline,… Vám príde porozprávať môj priateľ – Doc. MUDr. Ľubomír Jurgoš, PhD., jeden z najväčších odborníkov slovenskej gastroenterológie a dlhoročný predseda Slovenskej gastroenterologickej spoločnosti.

Začiatok: 18,30 hod
Vstup voľný, navyše Vám ponúkneme malé občerstvenie, samozrejme, bez umelých sladidiel…

Rezervácie, prosím, zašlite na e-mail martin.gazo@onemore.sk alebo telefonicky na 0903 717 101, 0903 717 111