O našej vinotéke

 

Vinotéku na Zámockej ulici v Bratislave, ktorá mala svoj jedinečný charakter a atmosféru, sme s ťažkým srdcom kvôli pandémií COVID-19 odstúpili. No tešíme sa, že s Vami môžeme byť aj naďalej v kontakte a to prostredníctvom rôznych súkromných eventov, či už u Vás doma, vo firmách alebo v rôznych podnikoch, s ktorými spolupracujeme.

Sme otvorení novým výzvam a víziám. „Ušijeme“ pre Vás na mieru event či degustáciu. Aj pre malý okruh ľudí. Bude pre nás potešením splniť Vaše predstavy o večeri, s ktorým by ste sa chceli podeliť s Vašimi blízkymi či priateľmi. Máme bohaté skúsenosti v oblasti zabezpečenia eventov, či už súkromných, alebo firemných. Spolupracujeme s najlepšími slovenskými kuchármi (Gabo Kocák, Braňo Križan, Vojto Artz, Michal Kordoš a iní), akcie vieme zabezpečiť do posledného detailu, vrátane absolútne dokonalého ozvučenia (hrali u nás Pali Hammel, Peťo Lipa či Janko Lehotský). Kompletné ambiente vieme pre Vás a Vašich hostí dotvoriť kvetinovými dekoráciami, ktoré pre nás zabezpečuje kvetinárstvo Orchidea.

Zavolajte nám, veľmi radi pre Vás pripravíme event alebo Vám poradíme pri výbere vína.

Nahrávam Udalosti

« Všetky Udalosti

  • Táto udalosť už prebehla.

Umelé sladidlá a ich vplyv na civilizačné choroby

15. februára 2020 o 18:30 22:00

Sobota, 15. február o 18,30 hod.: Doc. MUDr. Ľubomír Jurgoš, PhD. – Umelé sladidlá a ich vplyv na civilizačné choroby

E950, E951, E952, E953, E954, E955, E956, E957, E958, E959, E965, E966 alebo E967 …
Že Vám to nič nehovorí? Ale áno! Sú to umelé sladidlá, všadeprítomné a pritom tak nebezpečné. E951 Aspartám (200-násobne sladší ako repný cukor), E954 Sacharín (500-násobne sladší), E950 Acesulfam K (2 000-násobne sladší!!!). To, že sacharín je najstaršie umelé sladidlo a podarilo sa ho vyrobiť už v roku 1879, asi viete. Ale to, že je derivátom toluénu, to asi sotva…
Čím teda sladiť? Trpieť nadváhou, mať pokazené zuby a sladiť cukrom alebo sladiť umelými sladidlami a tŕpnuť, či sa “súdruhovia z NDR” nepomýlili a poznajú účinok umelých sladidiel na človeka? Alebo sa len jednoducho zatajujú ich vedľajšie účinky… Tak, ako je to s herbicídmi, pesticídmi,…
O pôvodnom význame umelých sladidiel, o tom, že umelé sladidlá neobsahujú takmer žiadnu energetickú hodnotu, ale obsahujú celý rad chemických látok, o zdravotných rizikách vyplývajúcich z konzumácie takto “vylepšených” potravín, o bezpečnosti umelých sladidiel, o súvislosti umelých sladidiel s výskytom rakoviny, o tom, že sa nachádzajú nielen v krémoch, dezertoch, v šľahačke v spreji, cukrovinkách, majonézach, zaváraninách, horčici, sterilizovanej zelenine, kečupe, vitamínových doplnkoch, ochutených minerálkach, šumivých tabletkách, instantných nápojoch, sirupoch, džúsoch, ľadových čajoch, žuvačkách, niektorých jogurtoch, cereáliách, zmrzline,… Vám príde porozprávať môj priateľ – Doc. MUDr. Ľubomír Jurgoš, PhD., jeden z najväčších odborníkov slovenskej gastroenterológie a dlhoročný predseda Slovenskej gastroenterologickej spoločnosti.

Začiatok: 18,30 hod
Vstup voľný, navyše Vám ponúkneme malé občerstvenie, samozrejme, bez umelých sladidiel…

Rezervácie, prosím, zašlite na e-mail martin.gazo@onemore.sk alebo telefonicky na 0903 717 101, 0903 717 111