Archives: Udalosti

O našej vinotéke

 

Vinotéku na Zámockej ulici v Bratislave, ktorá mala svoj jedinečný charakter a atmosféru, sme s ťažkým srdcom kvôli pandémií COVID-19 odstúpili. No tešíme sa, že s Vami môžeme byť aj naďalej v kontakte a to prostredníctvom rôznych súkromných eventov, či už u Vás doma, vo firmách alebo v rôznych podnikoch, s ktorými spolupracujeme.

Sme otvorení novým výzvam a víziám. „Ušijeme“ pre Vás na mieru event či degustáciu. Aj pre malý okruh ľudí. Bude pre nás potešením splniť Vaše predstavy o večeri, s ktorým by ste sa chceli podeliť s Vašimi blízkymi či priateľmi. Máme bohaté skúsenosti v oblasti zabezpečenia eventov, či už súkromných, alebo firemných. Spolupracujeme s najlepšími slovenskými kuchármi (Gabo Kocák, Braňo Križan, Vojto Artz, Michal Kordoš a iní), akcie vieme zabezpečiť do posledného detailu, vrátane absolútne dokonalého ozvučenia (hrali u nás Pali Hammel, Peťo Lipa či Janko Lehotský). Kompletné ambiente vieme pre Vás a Vašich hostí dotvoriť kvetinovými dekoráciami, ktoré pre nás zabezpečuje kvetinárstvo Orchidea.

Zavolajte nám, veľmi radi pre Vás pripravíme event alebo Vám poradíme pri výbere vína.

Navigácia zobrazení

Udalosť Navigácie Zobrazení

Today

Degustácia Prosecco, Cava a Champagne so školou sabráže

Sobota, 16. november 2019 o 19,00 hod - Degustácia Prosecco, Cava a Champagne so školou sabráže Zoznam degustovaných Prosecco, Cava a Champagne: 1. Prosecco Le Contesse, DOC Biologico Brut, Spumante 2. Prosecco Carpene Malvolti, DOCG Conegliano Valdobbiane Superiore Brut, Spumante3. Prosecco Carpene Malvolti, DOCG Conegliano Valdobbiane Superiore Extra Dry, Spumante4. Cava Pere Ventura Primer Brut Reserva5. Cava Pere Ventura Tresor Brut Reserva Vintage 20166. Champagne J. L. Vergnon, Murmure Brut Nature, 1er Cru, Blanc de Blancs7. Champagne Varnier Fanniere, Brut, NV, Grand Cru8. Champagne Paul Bara Brut Reserve, NV, Grand Cru9. Champagne Fluery, Brut, Blanc d´Noir, Demeter Začiatok : 19:00 hod.Vstupné : 49 € (vrátane občerstvenie) Potvrdenie Vašej záväznej účasti, prosím, zašlite na e-mail martin.gazo@onemore.sk alebo telefonicky na 0903 717 101, 0903 717 111

49€

Le Beaujolais nouveau est arrivé

Štvrtok, 21.november 2019 o 19,00 hod - Beaujolais Nouveau Hoci od roku 1951 tento sviatok pripadal na 15. novembra, od roku 1985 sa to zmenilo - je to vždy tretí novembrový štvrtok. Milióny ľudí po celom svete skríknu (niektorí možno len pre seba) - "Le Beaujolais nouveau est arrivé" (nové Beaujolais je tu!). Ochutnávanie mladého vína z odrody Gamay (jedna z najskoršie dozrievajúcich odrôd), ku ktorému sa tradične podávajú rôzne údeniny, syry či paštéty, sa najmä v zahraničí stalo symbolom nielen oslavy vína, ale aj (keďže celá táto veselá "chasa" migruje mestom od "krčmy" ku "krčme" hľadajúc, kto má nielen najlepšie vínko, ale aj ostatné "pochutiny") ale aj oslavou priateľstva (nikdy neviete, koho kde stretnete) a nadväzovaním nových známosti v povznešenom stave (tiež nikdy neviete, koho kde stretnete)... Tak Vás teda čakáme!Začiatok : od 19,00 hod.Vstupné : zdarma Rezervácie, prosím, zašlite na e-mail martin.gazo@onemore.sk alebo telefonicky na 0903 717 101, 0903 717 111

Degustačný večer s Michalom Kordošom

Piatok, 29. november 2019 o 19,00 – Degustačný večer s Michalom Kordošom Milí priatelia, dovoľujeme si Vás pozvať na DEGUSTAČNÝ VEČER s mladým a talentovaným kuchárom Michalom Kordošom ku nám do vinotéky One More na Zámockej 38 v piatok dňa 29. novembra o 19:00. Varenie bude prebiehať formou LIVE cooking, takže kedykoľvek počas večera sa môžete pýtať a objavovať. Okrem welcome drinku sme si pre Vás k 4-chodovému menu pripravili aj párovanie s vínom, takže veríme, že ani hladní a ani smädní nebudete!:) Podávané menu: Welcome drink : Cave Poulet and Fils - Crémant de Die Brut (FR - Cotes du Rhone) striesky 1. Divinová terinka podavaná s konfitovanou dulou a omáčkou zo sušených sliviek a šalvieRoche Audran Cuvée Tradition 2018, Classic line (FR - Cotes du Rhone) 2. Hubové consommé s kačacími raviolkamiNepomukhof Pinot Noir 2016 (A - Carnuntum) 3. Divinové ragú servírované so spätzlami, pečenými gaštanmi a hľúzovkou Castello di Meleto 2016 (IT - Chianti Classico DOCG) 4. Mrkvový koláčik z cestička z tmavého piva s praženými pistáciamiMumm Johannisberger Mittelholle Riesling Spätlese 2013 (D - Reingau) Začiatok: 19,00Cena degustačného menu, vrátane párovania s vínom a welcome drinkom je 49-, Eur. Potvrdenie Vašej záväznej účasti, prosím, zašlite na e-mail martin.gazo@onemore.sk alebo telefonicky na 0903 717 101, 0903 717 111

49€

Degustácia prosecco Le Contesse (IT – Prosecco)

Piatok, 7. február o 19,00 hod.: Degustácia prosecco Le Contesse (IT - Prosecco) Marco Simonetti, exportný manažér firmy LE CONTESSE, Vám okrem svojho nekonečného šarmu, tak typického pre sebavedomých Talianov (takže všetkých Talianov), príde predstaviť celkom slušnú porciu portfólia šumivých vín, ktorú tento výrobca produkuje. Le Contesse je asi jediný výrobca šumivých vín v oblasti Prosecco, ktorý "preskakuje" primárnu fermentáciu a robí ju spolu s druhou fermentáciou v tej istej nádobe (autokláve). Le Contesse patrí so svojimi technológiami k najmodernejším výrobcom. V rámci večera by sme Vám radi "nadozážovali" nielen príval bublín na Vaše maškrtné jazýčky, ale aj časť teórie, aby ste neodchádzali od nás len v šumivej eufórii, ale aj teoreticky vzdelaní. A ak bude treba, aby ste aj vedeli "zamachrovať", že "Prosecco Extra Dry" nie je extra suché prosecco, ale je to polosuché prosecco. A keď si budete vyberať prosecco, či už v obchode alebo reštaurácii, malo by byť samozrejmosťou, že siahnete nie po Frizzante, ale po Spumante... A aby ste vedeli, aké atribúty musí spĺňať šumivé víno z oblasti Prosecco, aby sa mohlo volať prosecco... Lebo nie je prosecco ako prosecco...Zoznam degustovaných šumivých vín :1. Pinot Chardonnay Brut2. Prosecco DOC Treviso Brut3. Prosecco DOC BIOLOGICO Brut 4. Prosecco DOCG Valdobbiadene Brut5. Prosecco DOC Treviso Extra Dry6. Prosecco DOCG Valdobbiadene CUVEÉ Extra Dry7. Chardonnay Brut 2014 Spumante, LIMITED EDITION8. Ribolla Gialla Spumante Brut9. Pinot ROSÉ Brut10. BONUS: Budú predstavené 2 destiláty - Grappa Začiatok: 19,00 hodVstupné: 29 Eur (vrátane občerstvenia) Rezervácie, prosím, zašlite na e-mail martin.gazo@onemore.sk alebo telefonicky na 0903 717 101, 0903 717 111

29€

Umelé sladidlá a ich vplyv na civilizačné choroby

Sobota, 15. február o 18,30 hod.: Doc. MUDr. Ľubomír Jurgoš, PhD. - Umelé sladidlá a ich vplyv na civilizačné choroby E950, E951, E952, E953, E954, E955, E956, E957, E958, E959, E965, E966 alebo E967 ...Že Vám to nič nehovorí? Ale áno! Sú to umelé sladidlá, všadeprítomné a pritom tak nebezpečné. E951 Aspartám (200-násobne sladší ako repný cukor), E954 Sacharín (500-násobne sladší), E950 Acesulfam K (2 000-násobne sladší!!!). To, že sacharín je najstaršie umelé sladidlo a podarilo sa ho vyrobiť už v roku 1879, asi viete. Ale to, že je derivátom toluénu, to asi sotva…Čím teda sladiť? Trpieť nadváhou, mať pokazené zuby a sladiť cukrom alebo sladiť umelými sladidlami a tŕpnuť, či sa “súdruhovia z NDR” nepomýlili a poznajú účinok umelých sladidiel na človeka? Alebo sa len jednoducho zatajujú ich vedľajšie účinky… Tak, ako je to s herbicídmi, pesticídmi,…O pôvodnom význame umelých sladidiel, o tom, že umelé sladidlá neobsahujú takmer žiadnu energetickú hodnotu, ale obsahujú celý rad chemických látok, o zdravotných rizikách vyplývajúcich z konzumácie takto “vylepšených” potravín, o bezpečnosti umelých sladidiel, o súvislosti umelých sladidiel s výskytom rakoviny, o tom, že sa nachádzajú nielen v krémoch, dezertoch, v šľahačke v spreji, cukrovinkách, majonézach, zaváraninách, horčici, sterilizovanej zelenine, kečupe, vitamínových doplnkoch, ochutených minerálkach, šumivých tabletkách, instantných nápojoch, sirupoch, džúsoch, ľadových čajoch, žuvačkách, niektorých jogurtoch, cereáliách, zmrzline,… Vám príde porozprávať môj priateľ – Doc. MUDr. Ľubomír Jurgoš, PhD., jeden z najväčších odborníkov slovenskej gastroenterológie a dlhoročný predseda Slovenskej gastroenterologickej spoločnosti. Začiatok: 18,30 hodVstup voľný, navyše Vám ponúkneme malé občerstvenie, samozrejme, bez umelých sladidiel... Rezervácie, prosím, zašlite na e-mail martin.gazo@onemore.sk alebo telefonicky na 0903 717 101, 0903 717 111

Premietanie filmu Kandidát s besedou

Streda, 19. február o 19,00 hod.: Premietanie filmu Kandidát s besedouV „predvečer“ slovenských parlamentných volieb 2020 sme zaradili premietanie filmu s volebnou tématikou Kandidát – denníky z odpočúvania, producenta a autora knihy Maroša Hečka. Absolvent filmovej a televíznej fakulty VŠMU, scenárista, spisovateľ a producent. Tento politický thriller, ktorý sa odohráva počas prezidentskej kampane pred nekonkrétnymi prezidentskými voľbami (v konkrétnej krajine) hovorí o hrdinovi, ktorý sa živí odpočúvaním a písaním denníkov a vôbec netuší pre koho pracuje. Film Kandidát je dokonalou politickou fraškou, smutno – smiešnym zobrazením toho, čo sa v tejto konkrétnej krajine stalo, deje a veľmi ľahko môže stať. Situácie z natáčania filmu a jeho zákulisia, ako aj o ideovom zámere tohto filmu Vám príde porozprávať sám autor Maroš Hečko. Začiatok: 19,00 hod.Vstup voľný

Stav verejných financií

Štvrtok, 20. február o 19,00 hod.: Ing. Ivan Šramko - Stav verejných financií Dovoľujeme si Vás pozvať na prednášku spojenú s besedou: Ing. Ivan Šramko – Stav verejných financií. Bývalý guvernér NBS, držiteľ Krištáľového krídla v kategórii Hospodárstvo a predseda Rady pre rozpočtovú zodpovednosť sa príde s Vami podeliť o znalosti a vedomosti o míňaní štátnych peňazí, o rekordne nízkych úrokoch, o dlhovej brzde, o dlhodobo udržateľných verejných financiách, o nepriaznivom faktore demografického vývoja, o odvodoch ľudí, o čerpaní eurofondov, o HDP a deficite štátneho rozpočtu. Začiatok: 19,00 hod.Vstup voľný

Volebné štúdio 2020

Sobota, 29. február o 19,00 hod.: Volebné štúdioSmer? ĽSNS? Oľano?... Ako to vlastne všetko dopadne? Príďte si pozrieť výsledky volieb do príjemného prostredia našej vinotéky spojené s online projekciou. Príjemnú atmosféru večera Vám spríjemníme teplým a studeným bufetom v cene symbolických 10 Eur. Začiatok: 19,00 hodVstupné: 10 Eur (cena zahŕňa teplý a studený bufet)

Premietanie filmu Kto je ďalší? s besedou

Štvrtok, 12. marec 2020 o 19,00 hod.: Premietanie filmu Kto je ďalší? s besedou Kto je ďalší? – nový film slovenského režiséra a scenáristu Mira Drobného, ktorý je inšpirovaný skutočnými príbehmi so Slovenska, Ruska a Kanady. Film o tom ako internet zmení osudy hlavných hrdinov a privedie ich až na hranicu života a smrti. Hlavnými témami sú kyberšikana (v hlavnej úlohe reperka Aless), „rooftopping“ (v hlavných úlohách dvaja najznámejší „rooftopperi“ sveta Oleg a Vadim, ktorí sa spolu s ďalšou špičkovou „rooftopperkou“ Angelou rozhodnú uskutočniť výstup v areáli atómovej elektrárne. Treťou a poslednou témou je sexuálne zneužívanie... Začiatok: 19,00 hod.Vstup voľný

Koleno a jeho poškodenia, diagnostika a liečba

Sobota, 14. marec 2020 o 19,00hod. : MUDr. Ladislav Veselý, PhD. - Koleno a jeho poškodenia, diagnostika a liečba Vinotéka One More v spolupráci s občianskym združením Zdravý človek si Vás dovoľujú pozvať na prednášku primára Kliniky traumatológie a úrazovej chirurgie UNB MUDr. Ladislava Veselého, PhD. Témou prednášky budú poškodenia a úrazy kolenného kĺbu, ich diagnostika, operačné vs. neoperačné možnosti liečby, nestability kolena, degeneratívne poškodenia a možnosti rehabilitácie. A ako posledná možnosť - totálna endoprotéza. Prednáška bude doplnená o rôzne ukážky, či už na modeloch alebo projekcii. Začiatok: 19,00 hodVstup voľný, naviac ako občerstvenie budú „tematicky“ podávané grilované kolená zdarma 

Kliknite vonku, aby ste skryli porovnávací pás
Porovnať