Vinotéka One More

Sme malá rodinná firma zaoberajúca sa viac ako 20 rokov dovozom a predajom vína. Snažíme sa ísť vlastnou cestou, ktorá je zameraná najmä na malé vinárstva, ktoré svoju produkciu vytvárajú s maximálnym ohľadom na pôdu a životné prostredie.

onemore wine baner 2

Biodynamika

Biodynamika je opakom konvenčného poľnohospodárstva, orientovaného len na zisk. Je to akýsi návrat k tradíciám poľnohospodárskej výroby z pred viac ako sto rokmi.

onemore wine baner 3

Najpredávanejšie

Teraz možnosť kúpiť vo zvýhodnenom balíku

previous arrow
next arrow
Slider

novinky vín

Novinky

Nechajte sa prekvapiť novinkami z Európy.

bio vína

Bio víno

Ekologické vína, ekologické vinohradníctvo, biovíno

odporúčané vína

Odporúčame

Vybrali sme pre Vás tie najlepšie z najlepších

najpredávanejšie vína

Najpredávanejšie

Tie, ktoré Vám najviac chutia a máte najradšej

vína tento mesiac v akcii

Tento mesiac v akcii

iba v „apríli“ za akciovú cenu

výhodné balíčky vín

Výhodné balíčky

Ideálne ako darček. Aj pre seba 🙂

Vybrané produkty

Bio vína

Referencie

Na prvý pohľad možno nenápadná vinotéka nad Starým Mestom, no s úžasnou atmosférou. Jedinečný dizajn podniku s prepracovanými detailami, na ktorom necháte oči. Kvalitná, široká ponuka z ktorej si určite vyberiete to svoje, a ak nie, zaiste ochotne poradia a vysvetlia. Všade je totiž cítiť, že to robia s vášňou a z lásky. Pomyselnou čerešničkou dokonalosti je šarmantná, fundovaná obsluha, ktorá úsmevom dotvára harmóniu tohto miesta. Musíte zažiť, ochutnať a vychutnať. 

Matúš

Príjemné prostredie, vždy skvelý personál a len tie najlepšie vína vo výbornej spoločnosti.

Peter

Great service and drinks. Very nice place with friendly atmosphere.

Michal

Blog

Paella

Paella k najznámejších jedál španielskej kuchyne. Pôvodom je z okolia Valencie. My, nie Španieli, ho považujeme za španielske ...
Čítať ďalej

100 bodov pre Schloss Johannisberger

Milí priaznivci vína, dovoľujeme si Vám s hrdosťou oznámiť, že nami zastupované vinárstvo Schloss Johannisberg (D - Rheingau) dostalo ...
Čítať ďalej

Robert Parker: 10 wines with more than 90 points

Although Robert Parker, the Wine Advocate, recently withdrew from the operational business, his 100-point scoring system remains the most ...
Čítať ďalej

Naše novinky

ODBER NOVINIEK

Prihláste sa na odber noviniek a získajte vždy aktuálne informácie o našich vínách, akciách a zaujímavých článkoch. Nemusíte sa však báť, nebudeme zahlcovať Vašu mailovú schránku reklamou.

!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Vinotéka One More
Vinotéka One More
Už nech je po všetkom aby sme si mohli vydýchnuť a užívať si život ako predtým! A s dobrou CAVA by bol svet ešte krajším! 😍🥂 Priznávame sa, že sme podľahli dokonalej chuti cavy od Pere Ventura @pereventuracava. A inak, cenovo je veľmi dostupná, začíname od 8,90e. Veď kuknite 🙂 a máme aj rýchle doručenie 🚀☺️
https://onemore.sk/o-vyrobcovi/cava-pere-ventura/
.
.
.
.
.
📸 @pereventuracava
.
.
#cava #onemorebratislava #vinotekaonemore #enjoylifeagain #pereventura
Vinotéka One More
Vinotéka One More
O rizlingu sa hovorí, že je jedna z top 3 najlepších odrôd na svete (spolu s Chardonnay a Sauvignon Blanc), no z pohľadu produkcie sa odhaduje, že je až na 20. mieste - avšak s rastúcim trendom. Rizling sa postupne dostáva viac a viac do módy. V Nemecku, ktoré je jeho domovom (konkrétne údolie rieky Rýn), sa považuje za najušľachtilejšiu odrodu. Používa sa na výrobu nielen tichého vína, ale aj šumivého bieleho vína. Dôležité je tiež poznamenať, ze okrem názvu „rizling“ táto odroda nemá nič spoločného s odrodou rizling vlašský.

Rizling je aromatická odroda hrozna so sviežou plnosťou, poväčšine s nízkym obsahom alkoholu a vyššou aciditou. V závislosti od pestovateľských oblastí prináša rozdielné vína. V chladnom podnebí (napr. v nemeckých vinohradníckych oblastiach) majú rizlingové vína tóny jabĺk s výraznejšou kyslosťou, niekedy sú tiež vyvážené zvyškovým cukrom. Teplejšie podnebie necháva hrozno dozrieť do viac citrusových a broskyňových tónov (napr. Alsasko a časti Rakúska). Dozrievaním dostáva jemne korenistý nádych, označujeme ho ako petrolej. Je to veľmi špecifická chuť, nie všetkým však ulahodí.

Niektoré rizlingy sú vhodné na archiváciu (najmä tie s vyšším zvyškovým cukrom) a len zriedka sa robieva cuvée či dozrieva v dubových sudoch.

Ak chceme víno spárovať spolu s pokrmom, odporúčame ho podávať vychladené na 7-9°C k ľahkej úprave rýb a hydiny alebo k tučnejším mäsitým jedlám. Sladké vína sú vhodné k dezertom, neskoré zbery k rybám v rôznych úpravách a kabinety k studeným predjedlám či teľaciemu mäsu.
.
.
.
.
.
.
#vino #rizling #riesling #bielevino #chcemvedietviac #odroda #wine #variety #vinotekabratislava #onemorebratislava #wineoftheday #wineaddict #instawine
Vinotéka One More
Vinotéka One More
Na toto Chianti sme sa naozaj tešili! Intenzívna rubínovo-červená farba s fialovými odtieňmi. Vo vôni cítime charakteristické arómy tejto netypickej toskánskej odrody (Malvasia Nera del Chianti) – drobné červené ovocie a kvetinové tóny. Dobrý obsah alkoholu (14%), zrelosť, štruktúra a sviežosť sú dokonalo sprevádzané s dobre integrovanými a jemnými trieslovinami.

Vhodne sa páruje k jedlám s červeným mäsom alebo hydinou, my sme si ho vychutnali so stredne vyzretými syrmi.
.
.
.
.
.

#vino #castellodimeleto #camboi #cervenevino #wine #vinotekabratislava #onemorebratislava #wineoftheday #wineaddict #instawine
Vinotéka One More
Vinotéka One More
Müller thurgau je svieži, aromatický, výrazný a príjemne piteľný. Má jemnú muškátovo-ovocnú vôňu s broskyňovými a žihľavovými tónmi, sviežu chuť a nižšie kyselinky. Môžeme tiež cítiť egreše a citrusové plody (najmä grapefruit). Odporúčame piť ako mladé víno a v letných mesiacoch.

Víno je vhodné k ľahkým jedlám alebo predjedlám ako napríklad rybám, bielym mäkkým syrom, cestovinám ale aj zeleninovým polievkam. Názov vznikol veľmi prosto - podľa Švajčiara, Prof. Herrmann Müllera zo švajčiarskeho kantónu Thurgau, ktorý túto odrodu získal krížením odrôd Rizling rýnsky x Silvánske zelené. .
.
.
.
.
.
#vino #mullerthurgau #bielevino #chcemvedietviac #odroda #wine #variety #vinotekabratislava #onemorebratislava #wineoftheday #wineaddict #instawine
Vinotéka One More
Vinotéka One More
Paella k najznámejších jedál španielskej kuchyne. Pôvodom je z okolia Valencie. My, nie Španieli, ho považujeme za španielske národné jedlo, ale Španieli ho takmer jednomyseľne považujú za pokrm z regiónu Valencia, ktoré sa nachádza na východnom pobreží Španielska.

Názov Paella pochádza z regionálneho jazyka Valencie a znamená „panvica“ - používa sa tradičná široká a zároveň plytká panvica a varí sa na otvorenom ohni. Paella v modernej podobe, ako ju poznáme teraz, sa datuje do polovice 19. storočia do vidieckej oblasti okolo lagúny Albufera (susediacej s mestom Valencia).

Paella valenciana, tradičná paella, pozostáva z guľatozrnnej ryže, zelených fazuliek, kurčaťa, králika, niekedy kačice, fazuliek garrofó (viac druhov) a prípadne slimákov. Sezónne sa môžu používať artičoky. Ako základ sa používa olivový olej a šafran a (niekedy) celé konáre rozmarínu.

Na fotke sme s Vojtom Artzom, ktorý pripravuje Paella mixta (zmiešaná paella) - kombinácia mäsa, morských plodov, zeleniny a fazule s tradičnou ryžou. Poznáme tiež Paella de marisco / Seafood paella - paella z morských plodov bez mäsa a vynecháva fazuľu a zelenú zeleninu.
.
.
#paella #vojtoartz #vinotekabratislava #wineaddict #bratislava #vojtoartz_cokingshow
Vinotéka One More
Vinotéka One More
PODUJATIA ZRUŠENÉ
Priatelia, vzhľadom na súčasnú situáciu týkajúcu sa koronavírusu a vydaným zákazom organizácie podujatí, naše najbližšie akcie presúvame na neurčito. O náhradných termínoch Vás budeme informovať. Stále však môžete objednať vínko domov na www.onemore.sk. NAZDRAVIE!