Andreola

Dve generácie

V roku 1984 Nazzareno Pola založil rodinnú usadlosť v srdci Valdobbiadene DOCG, kedy vzniklo aj vinárstvo. Dnes Stefano Pola naďalej spravuje panstvo s rovnakou filozofiou ako jeho otec, s vedomím, že najlepšou ochranou územia je jeho detailné poznanie. Od vinohradu až po finálny produkt, ktorý sa plní do fliaš v pivnici, je potrebné múdro skĺbiť staré metódy a moderné technológie, vášeň s racionalitou. Evolúcia, ktorá Andreole umožnila plne pochopiť „charakter“ Valdobbiadene DOCG, a tak vedieť vytvoriť jedinečný štýl vína, ktorý sa vyznačuje čistotou produktu a maximálnym vylepšením jeho pôvodných vlastností: krémovosť na podnebí, intenzívna ovocná a zároveň elegantná vôňa, harmónia a rovnováha.

Medzi morom a horami

Vinárstvo sa nachádza medzi morom a alpským predhorím – Benátky sú vzdialené 50 km a Dolomity približne 100 km. Tam, kde kedysi prechádzali ľadovce, je pôda hlboká, tvorená kameňmi, pieskom a množstvom hliny. Tam, kde sa nachádza pôvodné morské dno, je pôda plytšia s lepšou drenážou, zložená najmä z opuky a hliny. Prínos niekdajších ľadovcov je zreteľnejší v kopcoch Valdobbiadene, ktoré sú strmšie s úplne južnou expozíciou. Rôzne kombinácie expozície, nadmorskej výšky a pôdy robia každú mikrozónu jedinečnou, čím sa rodia nezameniteľné vlastnosti vín ako Rive a Cartizze.

Vždy „hrdinské“

Valdobbiadene DOCG je víno, ktoré je doslova „ručne vyrobené“: iba starostlivou, vyčerpávajúcou, každodennou manuálnou prácou je možné pestovať vinice na týchto strmých kopcoch. Z tohto dôvodu sú vinohradníctvo a Valdobbiadene DOCG definované ako „hrdinské“.

Hrdinské je dielo v tomto kontexte výroby, ktoré vždy uprednostňovalo menší rodinný rozmer a ktoré v priebehu storočí upravovalo krajinu tak, že z nej bolo jedinečné získavanie vína schopného dobyť svet.

 

Andreola vyrába 3 typy šumivých vín:

  • DOCG
  • DOCG Rive
  • DOCG Superiore di Cartizze

V „Cervim“ od roku 2010

Vinárstvo Andreola chcelo urobiť jednu zo svojich silných stránok práve strmé svahy aj tým, že sa stal prvým výrobcom, ktorý sa v roku 2010 zapísal do Cervim (Centrum pre výskum, štúdium a propagáciu horského vinohradníctva) a podporoval a propagoval horské vinohradníctvo v každom tlačovom vyhlásení.

Cervim je medzinárodná organizácia založená v roku 1987 so špecifickým cieľom podporovať a chrániť „hrdinské“ vinohradníctvo, pričom jasne definuje kritériá, ktoré ho identifikujú. Medzi ne patrí napríklad terén so sklonmi väčšími ako 30 % a systémy vinohradníctva na terasách a schodoch.

S cieľom vytvoriť špecifickú identitu, Cervim vypracoval a zaregistroval na európskej úrovni kolektívnu známku účasti nazvanú „Heroic Viticulture“, ktorá identifikuje vína zahrnuté v tejto definícii.

Vývoj vinárstva

Od roku 1980 – Vinice

Neustály výskum a získavanie vinohradov so špecifickými produkčnými vlastnosťami

2000 – Technológie

Investície do novej technológie s cieľom získať štýl jedinečný pre Andreola spumante

2009 – 2010 – Komunikácia

Vinárstvo v týchto rokoch prešlo kompletnou obnovou imidžu a balenia na vyjadrenie vysokej kvality Valdobbiadene Docg. Vinárstvo má ochrannú známku na svoje fľaše spolu s novým dizajnom. V tejto inovatívnej vlne pokračovala aj nová Rive Line, ktorej minimalistický obal zároveň zdôrazňuje jedinečnosť vína a vysledovateľnosť až k vinohradom, z ktorých sa toto spumante vyrába.

2012 – 2016 – Pivnica

Začiatok a dokončenie novej modernej pivnice

2014 – 2016 – Partnerstvo

Partnerstvo s National Motor Race Course v Monza a spustenie limitovanej kolekcie Monza ako pocta Veľkej cene Talianska Formuly 1

Vinárstvo sa na jednej strane otvára zahraničným trhom a na druhej strane spolupracuje s dôležitými národnými a medzinárodnými inštitúciami, medzi ktoré patrí aj Autodromo Nazionale Monza – v roku 2014 bola vytvorená špeciálna línia Monza venovaná GP d’Italia Formuly 1.

2016 – Jednoznačnosť

Uvedenie produktovej rady Rive Selection: dôležitosť konceptu jedného vinohradu

 

Jedinečné vlastnosti z jedného vinohradu

Z oblasti Valdobbiadene DOCG pochádza šumivé víno, ktoré vďaka svojmu neformálnemu a rafinovanému charakteru vyviezlo nový štýl pitia do celého sveta. Vyrába sa výlučne na kopcoch Valdobbiadene, pričom sa používa hrozno odrody Glera a malé percento menších miestnych odrôd. Maximálny povolený výnos na hektár je 13,5 tony, čím sa zaručuje udržanie rovnováhy medzi viničom, terénom a klímou. Rôzne cuvee sa získavajú dômyselnou kombináciou hrozna pochádzajúceho z rôznych mikrozón v oblasti, z ktorých každé je schopné dať vínu jedinečné vlastnosti.

Odroda Glera

Podnebie je mierne, hrozno po častých letných lejakoch v dôsledku neustáleho vetra rýchlo schne, južná expozícia a nadmorská výška kopcov (od 100 do 500 m n. m.) zaručujú dobrý rozsah teplôt, čím sa podporuje bujný rozvoj vôní v hrozne. Vinič miluje dobre podmáčanú pôdu a strmé svahy.

Oblasť DOCG – La Denominazione di Origine Controllata e Garantita (Označenie kontrolovaného a zaručeného pôvodu)

Valdobbiadene DOCG so svojimi ovocnými a kvetinovými vôňami je najznámejším a najvyhľadávanejším šumivým vínom metódy Charmat na svete. Jeho história sa začína pred viac ako tromi storočiami na kopcoch Valdobbiadene a Conegliano. Od roku 2009 sa Valdobbiadene označuje ako DOCG – najvyššie označenie kvality pre talianske víno.

 

Filozofia produkcie a spojenie tradície a inovácie

Celá filozofia produkcie Andreola smeruje k maximálnemu rešpektu a najvyššiemu vyjadreniu základných charakteristík, vďaka ktorým sa šumivé vína stali špičkou úspechu oceňovanou po celom svete. Enologická múdrosť a tradičné techniky sa spájajú s inováciami – hrozno zozbierané výlučne ručne pozdĺž svahov kopcov Valdobbiadene sa odváža do nedávno zmodernizovanej a obnovenej pivnice, kde je k dispozícii najmodernejšia technológia na vinifikáciu. Práca enológa je plne zameraná na zabezpečenie čerstvosti a arómy v každej jednej pasáži výroby – od prepravy hrozna do pivnice, lisu, následného kvasenia muštu, perlenia až po plnenie do fliaš.

 

Pozornosť na detail

Celý výrobný proces sa skladá z mnohých detailov, z ktorých každý je svojím spôsobom základom pre získanie produktu, ktorý je nielen vynikajúci, ale ktorého kvalita zostáva v priebehu rokov konštantná, čo prispieva k vytvoreniu jedinečného štýlu, ktorý reprezentuje charakter. of Andreola’s spumante: vína, ktoré sú na podnebí krémové, s intenzívnou a elegantnou arómou zároveň s nízkym sklonom k ​​oxidácii.

Dve generácie

V roku 1984 Nazzareno Pola založil rodinnú usadlosť v srdci Valdobbiadene DOCG, kedy vzniklo aj vinárstvo. Dnes Stefano Pola naďalej spravuje panstvo s rovnakou filozofiou ako jeho otec, s vedomím, že najlepšou ochranou územia je jeho detailné poznanie. Od vinohradu až po finálny produkt, ktorý sa plní do fliaš v pivnici, je potrebné múdro skĺbiť staré metódy a moderné technológie, vášeň s racionalitou. Evolúcia, ktorá Andreole umožnila plne pochopiť „charakter“ Valdobbiadene DOCG, a tak vedieť vytvoriť jedinečný štýl vína, ktorý sa vyznačuje čistotou produktu a maximálnym vylepšením jeho pôvodných vlastností: krémovosť na podnebí, intenzívna ovocná a zároveň elegantná vôňa, harmónia a rovnováha.

 

Medzi morom a horami

Vinárstvo sa nachádza medzi morom a alpským predhorím – Benátky sú vzdialené 50 km a Dolomity približne 100 km. Tam, kde kedysi prechádzali ľadovce, je pôda hlboká, tvorená kameňmi, pieskom a množstvom hliny. Tam, kde sa nachádza pôvodné morské dno, je pôda plytšia s lepšou drenážou, zložená najmä z opuky a hliny. Prínos niekdajších ľadovcov je zreteľnejší v kopcoch Valdobbiadene, ktoré sú strmšie s úplne južnou expozíciou. Rôzne kombinácie expozície, nadmorskej výšky a pôdy robia každú mikrozónu jedinečnou, čím sa rodia nezameniteľné vlastnosti vín ako Rive a Cartizze.

 

Vždy „hrdinské“

Valdobbiadene DOCG je víno, ktoré je doslova „ručne vyrobené“: iba starostlivou, vyčerpávajúcou, každodennou manuálnou prácou je možné pestovať vinice na týchto strmých kopcoch. Z tohto dôvodu sú vinohradníctvo a Valdobbiadene DOCG definované ako „hrdinské“.

Hrdinské je dielo v tomto kontexte výroby, ktoré vždy uprednostňovalo menší rodinný rozmer a ktoré v priebehu storočí upravovalo krajinu tak, že z nej bolo jedinečné získavanie vína schopného dobyť svet.

 

Andreola vyrába 3 typy šumivých vín:

  • DOCG
  • DOCG Rive
  • DOCG Superiore di Cartizze

 

 

V „Cervim“ od roku 2010

Vinárstvo Andreola chcelo urobiť jednu zo svojich silných stránok práve strmé svahy aj tým, že sa stal prvým výrobcom, ktorý sa v roku 2010 zapísal do Cervim (Centrum pre výskum, štúdium a propagáciu horského vinohradníctva) a podporoval a propagoval horské vinohradníctvo v každom tlačovom vyhlásení.

Cervim je medzinárodná organizácia založená v roku 1987 so špecifickým cieľom podporovať a chrániť „hrdinské“ vinohradníctvo, pričom jasne definuje kritériá, ktoré ho identifikujú. Medzi ne patrí napríklad terén so sklonmi väčšími ako 30 % a systémy vinohradníctva na terasách a schodoch.

S cieľom vytvoriť špecifickú identitu, Cervim vypracoval a zaregistroval na európskej úrovni kolektívnu známku účasti nazvanú „Heroic Viticulture“, ktorá identifikuje vína zahrnuté v tejto definícii.

 

Vývoj vinárstva

Od roku 1980 – Vinice

Neustály výskum a získavanie vinohradov so špecifickými produkčnými vlastnosťami

2000 – Technológie

Investície do novej technológie s cieľom získať štýl jedinečný pre Andreola spumante

2009 – 2010 – Komunikácia

Vinárstvo v týchto rokoch prešlo kompletnou obnovou imidžu a balenia na vyjadrenie vysokej kvality Valdobbiadene Docg. Vinárstvo má ochrannú známku na svoje fľaše spolu s novým dizajnom. V tejto inovatívnej vlne pokračovala aj nová Rive Line, ktorej minimalistický obal zároveň zdôrazňuje jedinečnosť vína a vysledovateľnosť až k vinohradom, z ktorých sa toto spumante vyrába.

2012 – 2016 – Pivnica

Začiatok a dokončenie novej modernej pivnice

2014 – 2016 – Partnerstvo

Partnerstvo s National Motor Race Course v Monza a spustenie limitovanej kolekcie Monza ako pocta Veľkej cene Talianska Formuly 1

Vinárstvo sa na jednej strane otvára zahraničným trhom a na druhej strane spolupracuje s dôležitými národnými a medzinárodnými inštitúciami, medzi ktoré patrí aj Autodromo Nazionale Monza – v roku 2014 bola vytvorená špeciálna línia Monza venovaná GP d’Italia Formuly 1.

2016 – Jednoznačnosť

Uvedenie produktovej rady Rive Selection: dôležitosť konceptu jedného vinohradu

 

Jedinečné vlastnosti z jedného vinohradu

Z oblasti Valdobbiadene DOCG pochádza šumivé víno, ktoré vďaka svojmu neformálnemu a rafinovanému charakteru vyviezlo nový štýl pitia do celého sveta. Vyrába sa výlučne na kopcoch Valdobbiadene, pričom sa používa hrozno odrody Glera a malé percento menších miestnych odrôd. Maximálny povolený výnos na hektár je 13,5 tony, čím sa zaručuje udržanie rovnováhy medzi viničom, terénom a klímou. Rôzne cuvee sa získavajú dômyselnou kombináciou hrozna pochádzajúceho z rôznych mikrozón v oblasti, z ktorých každé je schopné dať vínu jedinečné vlastnosti.

Odroda Glera

Podnebie je mierne, hrozno po častých letných lejakoch v dôsledku neustáleho vetra rýchlo schne, južná expozícia a nadmorská výška kopcov (od 100 do 500 m n. m.) zaručujú dobrý rozsah teplôt, čím sa podporuje bujný rozvoj vôní v hrozne. Vinič miluje dobre podmáčanú pôdu a strmé svahy.

 

Oblasť DOCG – La Denominazione di Origine Controllata e Garantita (Označenie kontrolovaného a zaručeného pôvodu)

Valdobbiadene DOCG so svojimi ovocnými a kvetinovými vôňami je najznámejším a najvyhľadávanejším šumivým vínom metódy Charmat na svete. Jeho história sa začína pred viac ako tromi storočiami na kopcoch Valdobbiadene a Conegliano. Od roku 2009 sa Valdobbiadene označuje ako DOCG – najvyššie označenie kvality pre talianske víno.

 

Filozofia produkcie a spojenie tradície a inovácie

Celá filozofia produkcie Andreola smeruje k maximálnemu rešpektu a najvyššiemu vyjadreniu základných charakteristík, vďaka ktorým sa šumivé vína stali špičkou úspechu oceňovanou po celom svete. Enologická múdrosť a tradičné techniky sa spájajú s inováciami – hrozno zozbierané výlučne ručne pozdĺž svahov kopcov Valdobbiadene sa odváža do nedávno zmodernizovanej a obnovenej pivnice, kde je k dispozícii najmodernejšia technológia na vinifikáciu. Práca enológa je plne zameraná na zabezpečenie čerstvosti a arómy v každej jednej pasáži výroby – od prepravy hrozna do pivnice, lisu, následného kvasenia muštu, perlenia až po plnenie do fliaš.

 

Pozornosť na detail

Celý výrobný proces sa skladá z mnohých detailov, z ktorých každý je svojím spôsobom základom pre získanie produktu, ktorý je nielen vynikajúci, ale ktorého kvalita zostáva v priebehu rokov konštantná, čo prispieva k vytvoreniu jedinečného štýlu, ktorý reprezentuje charakter. of Andreola’s spumante: vína, ktoré sú na podnebí krémové, s intenzívnou a elegantnou arómou zároveň s nízkym sklonom k ​​oxidácii.

Zobrazuje sa všetkých 5 produktov

Dirupo DOCG, Brut

13.50  s DPH
Výrobca : Andreola 0,75 l objem 11,5 % alkohol 10 g/l cukornatosť 5 atm. tlak 6-8 °C podávanie …

Dirupo DOCG, Extra Dry

13.50  s DPH
Výrobca : Andreola 0,75 l objem 11,5 % alkohol 15 g/l cukornatosť 5 atm. tlak 6-8 °C podávanie …

26° I° Rive di Col San Martino, Brut (brut nature)

14.90  s DPH
Výrobca : Andreola 0,75 l objem 11,5 % alkohol 0 g/l cukornatosť - g/l acidita 6-8 °C podávanie …

Aldaina Al Mas Rive di Guia, Extra brut (brut nature)

14.90  s DPH
Výrobca : Andreola 0,75 l objem 11,5 % alkohol 0 g/l cukornatosť - g/l acidita 6-8 °C podávanie …

Prosecco XXIII BIO- RIVE di S.Pietro di Feletto DOCG Brut

14.90  s DPH
Výrobca : Andreola 0,75 l objem 11,5 % alkohol 6 g/l cukornatosť 5 atm. tlak 6-8 °C podávanie …
Kliknite vonku, aby ste skryli porovnávací pás
Porovnať