Cave Poulet&Fils je rodinné vinárstvo juhovýchodného Francúzska, situované v údolí Rhône. Emmanuel reprezentuje 4. generáciu rodiny Poulet. Alain, jeho otec, rozvíjal vinárstvo a zväčšil jeho rozlohu z 1,5 hektára na 15 hektárov. Podieľal sa tiež na vývoji Méthode Ancestrale (najstaršia metóda). Emmanuel ťažil z know-how svojho otca. Zaviedol kvalitný prístup na uspokojenie požiadaviek svojich klientov a rozhodol sa rozvíjať klientelu na export.
Naša súčasná produkcia predstavuje 140 000 fliaš ročne na ploche 22 hektárov.
• 115 000 fliaš Clairette de Die
• 25 000 fliaš Crémant de Die
• 20 000 fliaš šumivého rosé (sladké)
Pracujeme so 4 rôznymi odrodami hrozna:
• Muscat Petit Grains 15 hektárov,
• Clairette Blanche 5 hektárov
• Aligoté 0,5 hektára
• Gamay 1 hektár
Naše vinohrady sú zasadené na malých pozemkoch, na dobre odhalených ílovo- vápencových kopcoch.
Náš kvalitný prístup QUALENVI (HVE Certifikácia – High Environmental Value – Vysoká environmentálna hodnota. Akreditovaní vinári spoločnosťou QUALENVI sa zaviazali používať ekologické a zdravé metódy na pestovanie viniča, úrody hrozna a dozrievanie vín. Poskytujú celkovú sledovateľnosť, od vinohradu až k predajcovi). Je to založené na dobrovoľnosti farmárov a vinárov, ktorí rešpektujú životné prostredie.
Zakladá sa na týchto štyroch oblastiach
1. Zachovanie biodiverzity (hmyz, stromy, živé ploty, tráva, kvety,…)
2. Rastlinolekárske stratégie
3. Prihnojovanie
4. Zásoby vody
Tento certifikát zabezpečuje najnižší dopad farmárčenia na životné prostredie (vzduch, klíma, voda, pôda, biodiverzita, krajina)
Od roku 2012 je vinárstvo certifikované HVE, ktoré korešponduje s najvyšším možným levelom environmentálnej certifikácie fariem.