Franciacorta DOCG Brut Doppio Erre DI

Franciacorta DOCG Brut Doppio Erre DI

Výrobca : Derbusco Cives

  • 0,75 l
    objem
  • 12%
    alkohol
  • ročník
  • 4,4 g/l
    cukornatosť
  • 7,6 g/l
    acidita
  • 8-10°C
    podávanie
33.00  s DPH

Popis

Typ : šumivé víno biele (Franciacorta), brut
Produckia : 56 000 fliaš

Pôvod : Taliansko, Lombardia, DOCG
Odroda : 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero
Dozrievanie : min. 30 mesiacov
Doporučená spotreba : max. 5 rokov

Charakteristika : Úžasné, vyvážené a jemné. Žiarivé víno s bohatými arómami, ktoré prebudí zmysly pre neodolateľný zážitok. Svetlá, jasná slamová farba s veľmi jemnými medenými až zlatistými odleskami. Aróma sa objavuje okamžite – kvety lipy a hlohu sprevádza zrelé biele ovocie, hruška Abate, agátový med a biele korenie, po ktorých nasledujú vône svetlého karamelu a sladených mandlí. V chuti je cítiť osobitný výrobný proces, ktorý zvýrazňuje krémovosť a zrelé ovocie, jemné s veľmi príjemným slaným finále.
Doporučená kombinácia : Vhodné v kombinácii so stredne textúrovanými potravinami, najmä predjedlami na báze rýb alebo zeleniny. Napr. k sardinkovo-zemiakovému koláču a k ustriciam.

Doppio Erre Di (Double RD) je skratka pre „Ritardato Degorgement Recentemente Degorgiato“ (oneskorená degoržácia, nedávno degoržované).
Znamená to, že degoržment (tj konečná fáza produkcie v metóde Franciacorta) po dlhých mesiacoch dozrievania je úmyselne oneskorená a že fľaše sú doručené krátko pred doručením (dátum je uvedený na štítku), aby bola zaručená maximálna čerstvosť. Vyrába sa len z primárneho muštu z prvého lisovania, časť základného vína sa fermentuje v barikoch. Základné víno sa nechá dozrieť najmenej 30 mesiacov na kvasinkách.

Additional information

Objem

0,75 l

Kliknite vonku, aby ste skryli porovnávací pás
Porovnať