Popis
Vinárstvo Andreola pri svojom 40. výročí oslavuje bohatosť a rozmanitosť územia tým, že v tomto krásnom balení predstavila kolekciu The Rive Line Collection: 6 Valdobbiadene DOCG so zmienkou „Rive“. Ide o absolútnu novinku, ktorá predstavuje unikát každej z týchto podoblastí. V roku 2019 boli niektoré z podoblastí denominácie vyhlásené UNESCO za svetové dedičstvo.
S viac ako 110 hektármi priamo obhospodarovaných viníc a približne 250 pozemkami dokázala Andreola zvýšiť neoceniteľnú biodiverzitu územia. Od roku 2009, zavedením zmienky „Rive“ do výrobných špecifikácií, tiež opätovne potvrdila svoj záväzok ďalej zvyšovať kvalitu svojich šumivých vín, pričom sa rozhodla vyrábať vína, ktoré odrážajú osobitosti každej z jednotlivých oblasti Valdobbiadene.
„Táto sada,“ hovorí Stefano Pola, šéf spoločnosti, „nie je len poctou našej krajine a našej práci, ale aj pozvaním pre nadšencov, aby preskúmali výraznú rozmanitosť a krásu oblasti Valdobbiadene prostredníctvom šiestich šumivých vín, ktoré rozprávajú príbeh o úrodnej a štedrej krajine a o láske, ktorú jej naša rodina vždy venovala od jej počiatkov.“
Kolekcia Rive Line obsahuje 6 jedinečných prosecco Valdobbiadene DOCG v jedinečnom darčekovom balení spolu s originálnym popisom jednotlivých terroir a prosecco.
Aldaina Al Mas Rive di Guia Valdobbiadene DOCG Extra Brut
Typ : šumivé víno biele, Extra Brut – 0gr/L
Pôvod : Taliansko, Valdobbiadene DOCG, Guia
Vinohrady : 250–350 m n.m HUSTOTA VINIČA – 3 500 viničov na hektár, produkcia na hektár – 13 000 kg/ha, zber september – október
Odroda : 100% Glera
Vinifikácia : Biele jemné lisované, primárna fermentácia pri kontrolovanej teplote. Dozrievanie základného vína minimálne 6 mesiacov v oceľovej nádrži. „Prise de Mousse“ (vytváranie perlenia)30-40 dní. Sekundárna fermentácia „Charmat method“ vo veľkých nádobách, dozrievanie vo fľaši 1–3 mesiace
Doporučená spotreba : max. 2 roky
Charakteristika : Kryštalické, jemné a pretrvávajúce perlenie. Prosecco má jemne žltú farba so zelenkavými odleskami. Na hladine vytvára krásnu korunku z perlenia. Vo vôni a v chuti cítime biele kvety, citrusy a zelené jablká. Prosecco je plné, komplexné a elegantné
Doporučená kombinácia : Toto prosecco je ideálne na podávanie ako aperitív alebo k predjedlám, taktiež k rôznym druhom syrov, k surovým alebo vyprážaným rybám.
26° I° Rive di Col San Martino Valdobbiadene Docg Extra Brut;
Typ : šumivé víno biele, Extra Brut – 0gr/L (ako pri brut nature)
Pôvod : Taliansko, Valdobbiadene DOCG
Vinohrady : 300–500 m n.m HUSTOTA VINIČA – 3 500 viničov na hektár, produkcia na hektár – 13 000 kg/ha
Odroda : 100% Glera
Vinifikácia : Biele jemné lisované, primárna fermentácia pri kontrolovanej teplote. Dozrievanie základného vína minimálne 6 mesiacov v oceľovej nádrži. „Prise de Mousse“ (vytváranie perlenia)30-40 dní. Sekundárna fermentácia „Charmat method“ vo veľkých nádobách, dozrievanie vo fľaši 1–3 mesiace
Doporučená spotreba : max. 2 roky
Charakteristika : Aj vďaka vápenatej pôde a koreňom zarastajúcimi priamo do skaly, dostávame charakteristický sekt s komplexnou chuťou. Jeho silnými stránkami sú plné telo, jemnosť a elegancia typickej pre hrozno Glera, tu najlepšie
Vzhľadom na nadmorskú výšku a teplotné výkyvy, výsledný sekt sa môže pýšiť príjemne intenzívnou jemnosťou vo vôni, kde spoznávame broskyne, vistériu a biele kvety spolu so základným nádychom zelených jabĺk.
Doporučená kombinácia : Dobrý všestranný, 26° 1° je ideálne na podávanie ako aperitív alebo k predjedlám, k rôznym druhom syrov, údenín, k surovým alebo vyprážaným rybám.
XXIII BIO Rive di San Pietro di Feletto Valdobbiadene Docg Brut
Typ : šumivé víno biele, Brut – 6 gr/L
Pôvod : Taliansko, Valdobbiadene DOCG, San Pietro di Feletto
Vinohrady : 250 m n.m HUSTOTA VINIČA – 3 500 viničov na hektár, produkcia na hektár – 13 000 kg/ha, zber september – október
Odroda : 97% Glera, 3% Verdiso
Vinifikácia : Biele jemné lisované, primárna fermentácia pri kontrolovanej teplote. Dozrievanie základného vína minimálne 1 rok v oceľovej nádrži. „Prise de Mousse“ (vytváranie perlenia) 60-80 dní. Sekundárna fermentácia „Charmat method“ vo veľkých nádobách, dozrievanie vo fľaši 1–3 mesiace
Doporučená spotreba : max. 2 roky
Charakteristika : Elegantné a jemné perlenie vytvára na hladine krásnu korunku. Prosecco má jemne žltú farbu so zelenkastými odtieňmi. Vo vôni cítime biele egreše, jarné kvetya citrusové ovocie. Keďže dlho stojí na kaloch, má aromatický buket, ktorý zahŕňa náznaky pečiva a chleba. V chuti je elegantné, plné a lahodné
Doporučená kombinácia : Toto všestranné prosecco je lahodné s ustricami a krevetami, k bielemu mäsu, údeninám a stredne tvrdému syru.
Col del Forno Rive di Refrontolo Valdobbiadene Docg Brut
Typ : šumivé víno biele, Brut – 7 gr/L
Pôvod : Taliansko, Valdobbiadene DOCG, Refrontolo
Vinohrady : 250 m n.m HUSTOTA VINIČA – 3 500 viničov na hektár, produkcia na hektár – 13 000 kg/ha, zber september – október
Odroda : 100% Glera
Vinifikácia : Biele jemné lisované, primárna fermentácia pri kontrolovanej teplote. Dozrievanie základného vína minimálne 6 mesiacov v oceľovej nádrži. „Prise de Mousse“ (vytváranie perlenia) 30 – 40 dní. Sekundárna fermentácia „Charmat method“ vo veľkých nádobách, dozrievanie vo fľaši 1–3 mesiace
Doporučená spotreba : max. 2 roky
Charakteristika : Toto prosecco má elegantné a jemné perlenie Má jemne žltú farbu so zelenkastými odtieňmi. Vo vôni cítime kvety hlohu, jablká, broskyne a žlté citrusové plody. Chuť je elegantná, zvodná a zamatová
Doporučená kombinácia : Napriek svojej silnej osobnosti ide o všestranné víno, ktoré sa hodí ku každému jedlu, od rýb po biele mäso, k jemným údeninám a k stredne tvrdým syrom.
Ocenenie:
The Drinks Business – The Prosecco Masters 2024 – Medaglia d’Oro
Falstaff Prosecco Trophy 2024 – 93 punti
Mas de Fer Rive di Soligo Valdobbiadene Docg Extra Dry
Typ : šumivé víno biele, Extra Dry – 14 gr/L
Pôvod : Taliansko, Valdobbiadene DOCG, Rive di Soligo
Vinohrady : 300 – 500 m n.m HUSTOTA VINIČA – 3 500 viničov na hektár, produkcia na hektár – 13 000 kg/ha, zber september – október
Odroda : 100% Glera
Vinifikácia : Biele jemné lisované, primárna fermentácia pri kontrolovanej teplote. Dozrievanie základného vína minimálne 6 mesiacov v oceľovej nádrži. „Prise de Mousse“ (vytváranie perlenia) 30-40 dní. Sekundárna fermentácia „Charmat method“ vo veľkých nádobách, dozrievanie vo fľaši 1–3 mesiace
Doporučená spotreba : max. 2 roky
Charakteristika : Prosecco má elegantné a jemné perlenie, ktoré vytvára krásnu korunku, ktorá ostáva na povrchu. Má jemne žltú farbu so zelenkastými odtieňmi. Vo vôni cítime biele kvety, mix rôzneho ovocia, výraznejšie sú citrusy a zelené jablka, cítime aj náznaky korenia. V chuti je elegantné, komplexné, plné a dobre vyvážené. Rovnováha medzi sladkou a slanou, horkou a korenistou je dokonalá.
Doporučená kombinácia : Toto prosecco je ideálne ako aperitív, hodí sa k syrom, údeninám, rybám, bielemu mäsu a orientálnym špecialitám.
Vigna Ocera Rive di Rolle Valdobbiadene Docg Dry
Typ : šumivé víno biele, Dry – 24 gr/L
Pôvod : Taliansko, v srdci Valdobbiadene DOCG
Vinohrady : 250-450 m n.m, HUSTOTA VINIČA – 3 500 viničov na hektár, produkcia na hektár – 13 000 kg ručne opracovávané, ručný zber
Odroda : 100 % Glera
Vinifikácia : Biele jemné lisované, primárna fermentácia pri kontrolovanej teplote. Dozrievanie základného vína minimálne 6 mesiacov v oceľovej nádrži. „Prise de Mousse“ (vytváranie perlenia) 30-40 dní. Sekundárna fermentácia „Charmat method“ vo veľkých nádobách, dozrievanie vo fľaši 1–3 mesiace
Doporučená spotreba : max. 2 roky
Charakteristika : Prosecco je elegantné, čisté a dobre vyvážené Má jemné perlenie, jemne žltú farba so zelenkavými odleskami. V chuti cítime pomarančové kvety, vistériu, jablká, broskyne, kandizované mandarínky a pomarančovú kôru, liči, sladké korenie a dokonca aj marcipán. Elegantne exploduje v ústach a vytvára príjemný pocit, ktorý je bezchybný, priamy a skutočný. Je to dar ílovitého-slieňovej pôdy.
Doporučená kombinácia : Toto prosecco je lahodné s dezertmi bez smotany. Je ideálne na vytvorenie atmosféry pre serióznu meditáciu.
Additional information
Druh vína | |
---|---|
Farba vína | |
Krajina | |
Objem | 0,75 l |
Odroda vína | |
Typ vína |