Derbusco Cives

FRANCIACORTA BEZ KOMPROMISOV - Vinárstvo, ktorého cieľom je PRODUKCIA NAJLEPŠEJ FRANCIACORTY NA SVETE Takéto vinárstvo sa mohlo zrodiť iba v Erbusco, v hlavnom meste územia Franciacorta. Na dosiahnutie tohto cieľa sa spoločnosť Derbusco Cives rozhodla zaviesť prísnu metodiku produkcie pre všetky vína, ktorá zahŕňa: 1. POUŽITIE PRVÉHO EXKLUZÍVNEHO MUŠTU (najušľachtilejšia časť hroznovej šťavy získaná veľmi jemným lisovaním) 2. VEĽMI DLHÉ ZRENIE NA KVASINKÁCH (minimálne 30 mesiacov namiesto 18 mesiacov podmienených konzorciom) 3. ŽIADNE PRIDANIE CUKRU (bez pridania exogénnych cukrov v ktoromkoľvek kroku výrobného procesu) [modula id="481"] Hrozno na produkciu Franciacorta DOCG pochádza výlučne z 12,5 hektára viníc nachádzajúcej sa na morénových kopcoch obklopujúcich túto starobylú obec. Zber hrozna prebieha len vtedy, keď je hrozno úplne dozreté. To umožňuje elimináciu pridaných exogénnych cukrov (napr. trstinový cukor) vo všetkých fázach výroby. Po starostlivom výbere hrozna nasleduje prvé, mimoriadne mäkké lisovanie. Takto získaný primárny mušt, najušľachtilejšia časť hroznovej šťavy, sa použije na opätovné kvasenie a na dozáž. Cukry prirodzene prítomné v mušte sú preto dostatočné na prvú fermentáciu a na opätovné kvasenie vo fľaši. Mušt z druhého a tretieho lisovania sa nepoužije. Táto metóda umožňuje výrobu kvalitnejšieho vína. Pri zvyšovaní obsahu alkoholu sa musíme vyvarovať pridávania cukru v čase tiráže a to konzervovaním cukru prítomného v samotnom hrozne. Chlad zabraňuje kvaseniu muštu v nádrži. Aby sme získali maximálny obsah kyselín, pracujeme namiesto toho na výťažku z ľahkého lisovania, s výnosom výrazne pod 60% povolených v smerniciach, s použitím len primárneho muštu. Sceľovanie sa uskutočňuje na nasledujúcu jar po zbere a plnenie do fliaš s prídavkom iba kvasiniek na tiráž. Ak sa pri degožácií vyžaduje iný stupeň cukornatosti podľa kategórií (Extra Brut, Brut, Demi Sec), musí sa použiť výlučne exkluzívny mušt. AK CHCETE VYTVORIŤ VEĽKÉ VÍNA, MUSÍTE VEDIEŤ ČAKŤ. Nakoniec v barikoch prichádza skutočne charakteristický bod pivnice: dlhé dozrievanie na kvasinkách, ktoré ďaleko presahuje parametre stanovené v usmerneniach od konzorcia, ktoré stanovujú minimálne 18 mesiacov. VÍNA OD DERBUSCO CIVES SÚ PONECHANÉ NA KVASIKÁCH A DOZRIEVAJÚ MINIMÁLNE 30 MESIACOV PRE BRUT DOPPIO ERRE DI UP AŽ PO MAXIMÁLNE 120 MESIACOV PRE DECEM ANNIS RESERVE. Výsledkom tejto sofistikovanej a starostlivej metodiky je 7 unikátnych a elegantných suchých vín Franciacorta s extrémnou pitnosťou. Derbusco Cives vína v pohári DERBUSCO CIVES: pretože kvalita nepovoľuje kompromisy.
Filtre

Zobrazujú sa všetky 3 produkty

-30%

Franciacorta DOCG Crisalis Brut Blanc De Noir 2011

34.30  s DPH
Výrobca : Derbusco Cives 0,75 l objem 12,5% alkohol 2011 ročník 3,5 g/l cukornatosť 7 g/l acidita 8-10°C podávanie …
-10%

Franciacorta DOCG Crisalis Brut Blanc De Noir 2016

44.10  s DPH
Výrobca : Derbusco Cives 0,75 l objem 12,5% alkohol 2016 ročník 3,5 g/l cukornatosť 7 g/l acidita 8-10°C podávanie …

Franciacorta DOCG Crisalis Brut Blanc De Noir 2017

49.00  s DPH
Výrobca : Derbusco Cives 0,75 l objem 12,5% alkohol 2017 ročník 3,5 g/l cukornatosť 7 g/l acidita 8-10°C podávanie …
Kliknite vonku, aby ste skryli porovnávací pás
Porovnať