Bodegas San Valero zachovávajú tradíciu výroby miestnych vín už vyše 70 rokov. Firma vola založená v roku 1944 60 vinármi z regiónu Cariñena. Neustála inovácia, úcta k tradícii a enologickej dokonalosti sú tri požiadavky pre výrobu vín. Veľká rozmanitosť terroiru a mikroklímy z regiónu Cariñena dodáva tamojším viniciam veľmi rôznorodé a špecifické črty. Pôda, klíma a nadmorská výška – medzi 400 a 800 m.n.m. – tvoria výborné podmienky víno.
Najviac našich viníc sa nachádza medzi riekami Huerva a Jalón a pestuje sa na ploche 3500 hektárov.
D.O.P. Cariñena
Oblasť Cariñena sa nachádza v strednom údolí rieky Ebro a zahŕňa 14 obcí zo Zaragozy: Aguarón, Aladrén, Alfamen, Almonacid de la Sierra, Alpartir, Cosuenda, Encinacorba, Longares, Mezalocha, Muel, Paniza, Tosos y Villanueva de Huerva.
Vinárska tradícia siaha až do tretieho storočia pred naším letopočtom, kedy obyvatelia rímskej dediny Carae (v súčasnosti Cariñena) už pili víno zmiešané s medom. Počas storočí boli vína z regiónu chválené písomnými svedectvami. Návšteva španielskeho kráľa Filipa II v Cariñene je všeobecne známa. Podľa kroník ho privítali verejné fontány, ktoré vrhali červené a biele víno – tradícia sa zachovala dodnes. V roku 1909 udelil španielsky kráľ Alfonso XIII. Cariñene označenie „mesto“ vďaka svojej náročnej práci pri obnove viníc zasiahnutých morom Filoxera, ktorý na konci 19. storočia zničil vinice v celej Európe.
V roku 1932 získala Cariñena prvé Označenie pôvodu v Aragonskom regióne, ktoré bolo jedným z prvých vinárstiev v Španielsku, ktoré toto označenie získali.
Bodegas Gran Ducay bola založená v roku 1984 a špecializovala sa na výrobu cava, ktorú vyrábali vinári na súkromnú spotrebu pre cca 700 spolupracovníkov. Každá Cava z rady GRAND DUCAY si zachováva svoj charakter, ktorý sa viaže na dlhú vinársku tradíciu. Cavy Grand Ducay sú vyrábané v limitovaných množstvách z kvalitného hrozna, ktoré pochádza z oblasti Monte Ducay – z jedného z najtypickejších a kvalitatívne najzaujímavejších terroirov v oblasti Cariňena. Pôda je extrémne kamenistá a viniče rastú v extrémnych podmienkach. Najhrubšie kamene pomáhajú udržať vlhkosť pôdy po dlhú dobu, zatiaľ čo povrchové kamene sú vyhriate slnkom, čo zlepšuje podmienky dozrievania. V súčasnosti si výroba cava Gran Ducay zachováva svoju tradičnú podstatu, preto je potrebná prísna kontrola výroby s cieľom zaručiť jej najvyššiu kvalitu.