Daniel Belda

Vinice sú zakorenené vo vápencových vrstvách a hlinitopiesčitých textúrach na úpätí hory, s južnou orientáciou a výške 600 m.n.m. Podmienky pre pestovanie hrozna sú veľmi dobré, pretože s teplými dňami Stredomoria a kontinentálnymi chladnými noci dostávajú pomalé zrenie, ktoré spolu so starostlivosťou vytvorili veľmi osobné zmyslové vlastnosti vo víne.
Vinárstvo bolo založené v roku 1931, no v súčasnosti má novopostavenú budovu výhradne zo železobetónu a vybavenú najmodernejšou technikou potrebnou na výrobu vysoko kvalitných vín, v súlade s najnovšími trendmi v oblasti zelenej architektúry. Majú 1200 m2 podzemný priestor, kde teplota je konštantná po celý rok pre dosiahnutie dokonalého zachovanie všetkých vín a to ako vo fľašiach tak aj v sudoch v proces dozrievania.
Vlastníkom a aj hlavným enológom je Daniel Belda. Pestuje mnoho odrôd aby zachoval pestrosť (Verdil, Moscatel, Chardonnay, Monastrell, Garnacha Tintorera, Tempranillo, Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc a Pinot Noir). Produkuje 300 tis. Fliaš na rozlohe 120 hektárov.
Zobrazený jediný výsledok