Dacapo - Cà ed Balos

Dacapo - Cà ed Balos

Vinárstvo Dacapo bolo založené v roku 1997 dvomi kamarátmi a kolegami z vinárskeho fachu, Dino Riccomagno a Paolo Dania v oblasti Langhe, Piedmont. Ich túžba bola vytvoriť víno, ktoré je iné ako „medzinárodná chuť“, ktorá je v dnešnom svete populárna, avšak je extrémne homogénna takmer bez duše a nápadu. Vinice sa pestujú prirodzeným spôsobom, bez umelých hnojív a núteného pestovania, s nízkym výnosom na hektár.

V máji roku 2017, po 20 rokoch od založenia, vinárstvo Dacapo sa spojilo s ďalším vinárstvom Cà ed Balos v okolí.

Cà ed Balos je starobylý statok obklopený vinohradmi s vynikajúcim výhľadom na Alpy, ktorý sa nachádza v Castiglione Tinella, v centrálnej oblasti pre výrobu Moscato d’Asti. Cà ed Balos bol renovovaný v deväťdesiatych rokoch dvomi milovníkmi vína, Giovanni a Renata. Zachovali pôvodnú štruktúru, štýl a stavebné materiály. Začali vyrábať víno s Moscato d’Asti v roku 2008 a postupne rozširovali produktové portfólio.

Jednotná vízia uchovať chuť vína z tejto oblasti (Langhe a Monferrato) týchto dvoch vinárstiev a snaha ponúknuť širšiu ponuku vín vytvorila spojenie Dacapo – Cà ed Balos.

„Naším cieľom je minimalizovať používanie chemických látok a pesticídov, pretože veríme, že poľnohospodárstvo by malo byť biologicky udržateľné, z tohto dôvodu sa meníme na ekologické poľnohospodárstvo.“ Na udržanie a zvýšenie úrodnosti pôdy sme od roku 2014 začali používať metódu zeleného hnoja. Týmto spôsobom obmedzujeme prítomnosť parazitov, znižujeme účinky skleníkových plynov zachycujúce prítomný oxid uhličitý vo vzduchu a chránime pôdu pred eróziou.

Používaním špičkových zariadení znižujeme spotrebu vody a pesticídov, ktoré chránia životné prostredie a naše zdravie, bez toho, aby sme ovplyvnili výslednú chuť a zdali sa vôňe typickćh pre náš terroir. Hrozno je zbierané výlučne ručne.

Zobrazujú sa všetky 3 výsledky